Caleido

Vraag van Caleido:

Deze schoolafdeling EOA (Eerste Opvang Anderstaligen) in Emmeloord en Balk heeft een eigen gezicht nodig. Er is ons gevraagd om samen met een enthousiaste werkgroep een nieuwe identiteit, naam en uitstraling te ontwikkelen, die aansluit bij de diensten en doelgroepen.

De aanpak/oplossing:

We hebben ons allereerst vastgebeten in het verzinnen van een nieuwe naam. De naam Caleido is afgeleid van het woord caleidoscoop, synoniem voor ‘samenstelling’ en ‘mengeling’. Het staat symbool voor verschillende aspecten die samen één geheel vormen en past daardoor perfect bij deze school. Na het ontwikkelen van een passend logo en huisstijl, hebben we de nieuwe identiteit uitgerold in diverse online en offline middelen.

Dit leverde het op:

Het resultaat is een herkenbare, warme uitstraling die past bij de doelgroepen en het type onderwijs dat wordt geboden. De naam, vorm en kleuren verwijzen naar de leerlingen met verschillende nationaliteiten en culturen, maar ook naar groei en ontwikkeling. Doordat de huisstijl eenduidig is doorgevoerd in een sprekende website, opvallende gevelreclame en diverse andere middelen, is het voor de verschillende doelgroepen helder wie Caleido is, wat ze doen en waar ze voor staan. Kortom, een duidelijke en unieke identiteit!