Domeinnaam en hosting

Een domeinnaam registreren

Soms heb je het! Een geweldig idee, een goede naam, of een mooie term. Die wil je natuurlijk graag laten registreren. Je kijkt snel op Google of de naam nog niet geclaimd is en ja hoor, hij is nog vrij. Snel registreren dus!

Een domeinnaam aanvragen

Deze domeinnaam vraag je natuurlijk direct aan. Soms wordt er wel wat lastig over gedaan. Maar vaak werkt het vrij eenvoudig. NUGTR controleert (nogmaals) de beschikbaarheid en nog dezelfde dag (en vaak nog binnen een uur) is de domeinnaam geregistreerd. Je bent dan dus eigenaar van de nieuwe domeinnaam!

Bij NUGTR hebben we de mogelijkheid om alle soorten domeinnamen (extensies) te registeren. Een .nl – .com – .nu – .info – .tv maar ook buitenlandse extensies zijn mogelijk. Ook het verhuizen van een domeinnaam is eenvoudig te regelen. Wel dien je hiervoor een verhuiscode te hebben om de domein over te zetten op jouw naam.

De kosten van een domein

De prijzen voor een domeinnaam willen nogal eens sterk uiteen lopen. Van een 10-tje tot zelfs honderden euro’s. Je komt hier veel maatstaven tegen.
Bij NUGTR kost een .nl domein slechts € 10,- per jaar. Andere soorten domeinen als .eu – .com – .info verschillen nogal eens. Maar doorgaans zit dit tussen de  € 10,- en € 15,-.

Hosting

Naast een domeinnaam dien je voor een website ook hosting te regelen. Je ‘huurt’ dan een stukje server waarop de domein toegang heeft tot internet. NUGTR heeft meerdere webservers in een datacenter in Groningen. Het voordeel hiervan is dat het geen buitenlandse server betreft. Dan krijg je namelijk al snel te maken met een andere wetgeving maar ook Google stimuleert liever websites van binnen de landsgrenzen. Onze servers worden 24/7 zowel fysiek als online bewaakt zodat je zeker weet dat jouw website en data veilig zijn.
Bovendien wordt elke nacht een back-up gemaakt van de website. Deze back-up wordt 7 dagen bewaard. Mocht er onverhoopt iets mis zijn, kan zo eenvoudig een back-up worden teruggezet.

Kosten van hosting

Binnen hosting bestaan verschillende soorten pakketten. Een 1 GB hostingpakket inclusief e-mailadressen kost bij NUGTR slechts € 40,- per jaar. Uiteraard zijn er meerdere en grotere pakketten verkrijgbaar. Echter, is dit het meest gekozen en meest gangbare pakket.

Vaak zie je dat een domein en het hosten daarvan samen gaan. Dit zit meestal in de vorm van een pakket. Bij NUGTR leveren we zo’n pakket voor € 50,- per jaar.

Uiteraard zijn alle genoemde bedragen excl. BTW.