Polderpraat

Polderpraat. De podcast voor en met ondernemers uit de Noordoostpolder. De onderwerpen: inspiratie, innovatie, motivatie en ondernemen in de Noordoostpolder. Gewoon lekker NUGTR.

De afleveren zijn te beluisteren via deze link naar Spotify

19

Polderpraat #19 met Wim van Wegen, boerenzoon over zijn politieke ambities en natuurlijk de Lelylijn

Al heel wat jaren staat er een treinstation in Emmeloord op de kaart. Wim van Wegen verteld vol passie over zijn “hobby”. Over zijn landelijke politieke ambitie en natuurlijk de Lelylijn, komt hij er nu echt?

Luister podcast
18

Polderpraat #18 met Ivo Ouwerkerk en Helena de Ridder van telefoonverkoper naar ondernemerscoach

Coaching voor ondernemers was vroeger een zweverig begrip. Maar als ondernemer wordt er steeds meer van je gevraagd, zeker als je onderdeel bent van een familiebedrijf of je een bedrijf samen met andere compagnons hebt.

Luister podcast
17

Polderpraat #17 met John van Beek horecaman in hart en nieren, Sjonnies, biljarten, Spanje en meer

John van Beek wist als kleine ‘Sjonnie’ vroeger al heel snel wat hij wilde worden: horecaman. Via het café van zijn vader naar Spanje en weer terug in de Noordoostpolder.

Luister podcast
16

Polderpraat #16 met Rik van Hees vanuit de schuur van zijn vader naar een prachtig bedrijf

Rik van Hees is begonnen in de schuur van zijn vader met bouwen van machines en onderdelen voor akkerbouwers, na zijn studie pakt hij het groter aan en op gevoel bouwt hij verder aan zijn bedrijf in Ens

Luister podcast
15

Polderpraat #15 met Henk Slump over zijn dubbelleven tussen catering en supermarkt

Henk Slump zit nooit om een verhaal verlegen, zijn ondernemers loopbaan begint in de voetbalkantine van Bant. Een mooi verhaal over zijn dubbelleven tussen de catering aan de ene kant en supermarkt aan de andere kant.

Luister podcast
14

Polderpraat #14 met Jacco Bijker over hoe je het beste sales in kan zetten om te groeien

Samen met Jacco Bijker gaat het over sales en ondernemen. Hoe verbeter je je sales skills, hoe optimaliseer je je eigen sales-team en waar moet je op letten als je een verkoper moet aannemen.

Luister podcast
13

Polderpraat #13 met Ton Boerma. Je passie achterna, na 31 jaar loondienst ondernemer

Ton Boerma, echt iemand uit de polder. Begint samen met Herman van Slooten een nieuw hoofdstuk. Na 31 jaar loondienst nu zelf ondernemer. Het is erg spannend om te doen, maar je passie achterna gaan is het mooiste wat er is.

Luister podcast
12

Polderpraat #12 met Dieter Baas over werken met sterren in de kassen van Ens

Werken met sterren, Dieter Baas van Kwekerij Baas uit Ens, Jaarlijks gaan hier 100 miljoen planten de deur uit. Werken in kassen is meer dan planten rapen – vieze handen. Vliegende drones in de kas en meer in deze b(l)oeiende podcast.

Luister podcast
11

Polderpraat #11 met Erik Waterman over uien, gember maar vooral pionieren 2.0

Erik Waterman komt samen met zijn broer eind jaren 90 vanuit Zeeland naar de polder om een uien handels bedrijf te starten. Pionieren 2.0, over uien, gember, knoflook. Maar ook over zelfontwikkeling, yoga en FAIA.

Luister podcast
10

Polderpraat #10 met Bart Keizers van de handels app Farmtrade

Bart Keizers heeft naast zijn bedrijf 123huurgrond als jonge ondernemer een droom. Met zijn Farmtrade handels app de wereld veroveren. Een podcast over agrarisch ondernemen, toekomst en keihard werken om je doel te halen.

Luister podcast
9

Polderpraat #9 met Roger de Groot, burgermeester van de Noordoostpolder.

Roger de Groot  burgermeester in de gemeente Noordoostpolder. Roger verteld vol passie over het vak burgermeester, van verwarmingsmonteur naar burgermeester. Hoe kijkt hij als nieuwe inwoner naar onze mooie polder !

Luister podcast
8

Polderpraat #8 met Karen Anne van Dorp van SKN over de kinderopvang in de Noordoostpolder.

Karen Anne begon als verpleegster in het ziekenhuis in Emmeloord, haar verhaal over persoonlijke ontwikkeling, directeur zijn van groeiende organisatie en ondertussen gewoon een gezin thuis hebben.

Luister podcast
7kl

Polderpraat #7 met Bernard Klaassen van Ygenzinnig over branding van je bedrijf

Seizoen 2 starten we met Bernard Klaassen. Een mooi verhaal over uitstraling / imago van je bedrijf. Je wilt dat je bedrijf de juiste uitstraling krijgt. Hoe pak je dit aan, waar begin je?

Luister podcast
6kl

Polderpraat #6 met Jetze Kempenaar van Rabobank naar de handel in melkproducten

Een mooi verhaal van Jetze Kempenaar die als directievoorzitter was van Rabobank Noordoostpolder-Urk en de overstap gemaakt heeft naar het bedrijfsleven.

Luister podcast
5kl

Polderpraat #5 met Dim Jan de Visser van Tolsma-Grisnich

Een jongensboek zo kan je het beste het verhaal van Dim Jan omschrijven. Als vakantiewerker begonnen en nu eigenaar van één van de grootste werkgevers van de Noordoostpolder.

Luister podcast
4kl

Polderpraat #4 met Harry Scholtens advocaat in de Noordoostpolder

Deze aflevering is Harry Scholtens  te gast. Harry heeft een advocatenkantoor in Emmeloord. Naast zijn werk als advocaat is Harry actief in besturen van allerlei verenigingen in de Noordoostpolder.

Luister podcast
3kl

Polderpraat #3 met Marcel Nillesen ondernemer in hart en ziel uit de Noordoostpolder

Deze aflevering is Marcel Nillesen te gast, heeft aantal ondernemingen opgezet in de Noordoostpolder. Is nu helemaal terug bij de basis en heeft een prachtig bedrijf Balanss.

Luister podcast
2

Polderpraat #2 met Twan Hakvoort van het Voorhuys, ondernemen tijdens Corona

Deze aflevering is Twan Hakvoort van ’t Voorhuys uit Emmeloord te gast. Twan verteld een mooi verhaal over hoe hij als jonge vent samen met zijn vrouw ’t Voorhuys overnam. De ontwikkeling van zijn bedrijf en natuurlijk: Corona!

Luister podcast
1kl

Polderpraat #1 met Cees Tuytel van Nugtr & ACFBentveld

Cees Tuytel verteld openhartig over zijn opmerkelijke keuze om te stoppen als bloemenkweker en een reclamebureau en een ICT bedrijf te starten in Emmeloord.

Luister podcast

Vragen? Of ook een keer mee praten in Polderpraat? Mail ons via: info@nugtr.nl